Bursă. Bittnet Group are un nou consiliu de administraţie: CEO-ul Mihai Logofătu şi patru membri independenţi, Claudiu Constantinescu, Bogdan Ciucu, Lucian Anghel şi Paul Micheş

Autor: Tibi Oprea Postat la 25 ianuarie 2024 41 afişări

Bursă. Bittnet Group are un nou consiliu de administraţie: CEO-ul Mihai Logofătu şi patru membri independenţi, Claudiu Constantinescu, Bogdan Ciucu, Lucian Anghel şi Paul Micheş

Grupul de companii din IT Bittnet (simbol bursier BNET) a ales joi, 25 ianuarie, noua componenţă a consiliului de administraţie în urma adunării generale a acţionarilor, având în vedere expirarea mandatelor actualului CA pe 29 ianuarie 2024.

Noul CA, format din cinci membri, include actualul CEO, Mihai Logofătu şi patru membri independenţi - Claudiu Constantinescu, Bogdan Ciucu, Lucian Anghel şi Paul Micheş. Votul AGA din 25 ianuarie a înregistrat peste 300 de voturi, reprezentând un cvorum de 80% din cei peste 5000 de acţionari la data de referinţă.

„Mă bucur să începem o nouă etapă pentru grup, cu un CA proaspăt, cu 4 membri independenţi, alături de mine. Structura actuală a grupului are nevoie de experţi în tehnologie şi specialişti în consolidarea şi integrarea companiilor de IT, precum şi în domeniul pieţei de capital. Susţinem ideea de profesionalizare a consiliilor de administraţie şi ne bucurăm că acţionarii noştri sprijină această direcţie”, spune Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Claudiu Constantinescu are o experienţă în piaţa de IT regională, ocupând actualmente poziţia de Senior VP în cadrul companiei Qinshift, o companie globală de tehnologie cu o puternică prezenţă europeană.

Bogdan Ciucu, cu experienţă în investiţii şi în fuziuni şi achiziţii la nivel internaţional, este membru în Enterprise 100 Ltd, o reţea de tip angel Investment din Londra.

Lucian Anghel continuă să îşi desfăşoare mandatul ca membru independent, fiind fost preşedinte al BVB şi actual vicepreşedinte al Exim Bank.

Paul Micheş, cu experienţă în piaţa de tehnologie din România, este fost Director General al Tech Data şi are experienţă actuală în calitate de membru al consiliului de administraţie.

„Măsura succesului antreprenorial este atunci când compania depăşeşte fondatorii. Rămân în continuare un acţionar fidel actualului management, care a demonstrat viziune şi capacitate de implementare a obiectivelor propuse. Suntem bine poziţionaţi pentru a atinge ţinta de 100 de milioane de euro venituri în 2024. Următorul pas este creşterea profitabilităţii”, spune Cristian Logofătu, care nu şi-a mai depus candidatura în aceste alegeri.

Bittnet are 173,7 mil. lei capitalizare, iar cei mai mari acţionari sunt Agista Investments (13,7%) şi Impetum Investments (13,3%). Acţiunile BNET înregistrează o scădere de 7% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 24,6 mil. lei, arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.