Bursă: Acţiunile Fondului Proprietatea scad cu 8% după încheierea ofertei de răscumpărare. “Vânzări mari după ce investitorii şi-au văzut acţiunile reîntoarse în cont”

Autor: Liviu Popescu Postat la 06 decembrie 2023 55 afişări

Bursă: Acţiunile Fondului Proprietatea scad cu 8% după încheierea ofertei de răscumpărare. “Vânzări mari după ce investitorii şi-au văzut acţiunile reîntoarse în cont”

Un puseu puternic de vânzare apărut în jurul orei 12:30 a dus acţiunile Fondului Proprietatea (FP) de la o creştere de 3,66% la o scădere abruptă de aproape 8% în contextul în care investitorii care şi-au revăzut acţiunile reîntoarse în cont după oferta Fondului de răscumpărare au ales să le vândă.

Astfel la ora redactării acestei ştiri acţiunile FP se tranzacţionează la 0,484 lei pe unitate pe tranzacţii de 7,2 mil. lei. Preţul de deschidere a fost de 0,519 lei cu un maxim de 0,538 lei atins în jurul orei 12:20.

Fondul a anunţat luni seară că a încheiat oferta de răscumpărare a 1,67 miliarde de acţiuni cu o alocare pro-rată de 47%. Cu alte cuvinte cei care au lansat ordine a vinde 100 de acţiuni FP, pentru care Fondul a plătit un preţ superior celui de tranzacţionare, au vândut într-un final 47 de unităţi. Restul acţiunile a revenit astăzi în conturile investitorilor, ceea ce a dus presiune la vânzare.

“Se pare că momentul alocării acţiunilor în cadrul Ofertei Publice de Cumpărare a Fondului Proprietatea a dus la vânzări mari în piaţă. Cel mai probabil, investitorii care şi-au văzut acţiunile reîntoarse în cont, au considerat că şi preţul din piaţă este unul atractiv pentru a vinde pachetele”, spune Radu Cojoc, broker al Goldring. “Spun asta pentru că pe cotaţia FP s-a văzut o schimbare de direcţie imediat după momentul alocării”, adaugă el.

Scăderea acţiunilor FP s-a reflectat şi asupra indicelui principal BET. Acesta urcase la un maxim istoric de 14.912 puncte în jurul orei 12:20 iar acum este la 14.821 de puncte, în scădere uşoară faţă de şedinţa precedentă.​

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.