Bugetul Sănătăţii, suplimentat cu 26,3 milioane de lei pentru spitalele care au pacienţi răniţi la Colectiv

Autor: Alexandru Moise Postat la 11 noiembrie 2015 42 afişări

Premierul interimar a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei Executivului, că bugetul Sănătăţii va primi 26,3 milioane lei, sumă provenită din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, banii fiind destinaţi spitalelor din Bucureşti care tratează răniţii în incendiul de la clubul Colectiv.

"Avem o suplimentare a bugetului Ministerului Sănătăţii pentru reîntregirea stocurilor de medicamente şi consumabile din spitale pentru a preveni o eventuală altă situaţie nedorită, în valoare de 26,3 milioane lei", le-a spus premierul interimar miniştrilor prezenţi la şedinţa săptămânală a Guvernului.

Totodată, fondurile vor fi destinate continuării tratamentului, serviciilor medicale şi recuperării persoanelor rănite în urma incendiului din clubul Colectiv şi sunt destinate spitalelor din Bucureşti care tratează pacienţi afectaţi de incendiul din 30 octombrie, respectiv Spitalul Elias, Spitalul Militar Central, Spitalul Clinic de Urgenţă, Spitalul Universitar de Urgenţă, Spitalul pentru copii "Grigore Alexandrescu", Spitalul "Sfântul Ioan", Spitalul "Sfântul Pantelimon", Spitalul "Bagdasar Arseni", Spitalul de Arşi, Spitalul Floreasca.

Acordarea fondurilor este necesară având în vedere că majoritatea pacienţilor rămaşi internaţi sunt în stare critică/gravă, cu arsuri pe corp, şi mai ales cu leziuni pulmonare grave. Tratarea acestor persoane este un proces complex, care necesită materiale sanitare speciale, alimentaţie parenterală pe o perioadă lungă. De asemenea, tratamentul complicaţilor, inerente în asemenea situaţii este unul complex, fiind necesare fonduri suplimentare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CÎMPEANU,
SĂNĂTATE,
FONDURI
/actualitate/bugetul-sanatatii-suplimentat-cu-26-3-milioane-de-lei-pentru-spitalele-care-au-pacienti-raniti-la-colectiv-14882411
14882411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.