Bugetarii în pericol! Ce planuri are Marcel Ciolacu

Postat la 24 iulie 2023 184 afişări

Bugetarii în pericol! Ce planuri are Marcel Ciolacu

Din informaţii pe care ştiripesurse.ro le-au aflat, se pare că premierul Marcel Ciolacu le pregăteşte câteva surprinz neplăcute bugetarilor. Al doilea om în stat propune tăieri masive de personaj din zona angajaţilor de la stat.

Economia la buget, esenţială în special în acest an pre-electoral, se va face atât direct, cât şi indirect. Se pare că Marcel Ciolacu va cere desfiinţarea a nu mai puţin de 200.00 de mii de posturi bugetare neocupate, ceea ce, conform unor calcule simple se traduce printr-o reducere a costurilor cu aproape 10 miliarde de lei pe an.

„Economia indirectă se va face prin eliminarea posturilor vacante. Se va produce o reorganizare masivă a instituţiilor pentru că multe din posturile vacante serveau ca instituţia să aibă în organigrama birouri (5+1 sef), servicii (7+1sef), directii(15+1director) sau direcţii generale (25+1 director general). În multe cazuri organigramele au fost construite doar cu şefi şi cu posturi vacante sau mare parte din posturile din subordine vacante. Cu alte cuvinte, organigrame facute pentru sinecuri. Reorganizarea instituţiilor va reduce si şefimea astfel construită.”. 

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bugetari,
pericol,
planuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.