Budăi: Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Cîţu e şi mai ticăloasă decât am crezut

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 iunie 2021 350 afişări

Deputatul PSD Marius Budăi acuză Executivul că, prin ordonanţă de urgenţă, „taie trei tranşe de creştere a alocaţiilor”: „Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Cîţu e şi mai ticăloasă decât am crezut”.

Budăi: Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Cîţu e şi mai ticăloasă decât am crezut

„Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Cîţu e şi mai ticăloasă decât am crezut! Guvernul Austerităţii PNL-USR+UDMR taie trei tranşe de creştere a alocaţiilor, fiecare de câte 20% şi aruncă doar câţiva lei copiilor”, transmite Marius Budăi.

El afirmă că, astfel, creşterile din iulie 2021, ianuarie 2022 şi iulie 2022 sunt înlocuite cu o singură creştere, „din pix”, în prima zi a anului viitor, de la 214 lei la 243 de lei pentru copiii între doi şi 18 ani şi de la 427 de lei la 486 de lei pentru copiii de până la doi ani şi cei cu dizabilităţi.

„Începând cu 1 ianuarie 2023 alocaţiile se vor indexa doar cu inflaţia. Toate acestea în condiţiile în care alocaţiile copiilor ar fi trebuit să fie deja, potrivit legii votate de PSD în Parlamentul României, de 300, respectiv 600 de lei”, conchide social-democratul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
budăi,
alocaţii copii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.