BREAKING NEWS: Tranzacţie în piaţa de retail alimentar. Ahold Delhaize, deţinătorul lanţului de magazine Mega Image, anunţă achiziţionarea reţelei de magazine Profi în România

Autor: Andra Stroe Postat la 30 octombrie 2023 8016 afişări

BREAKING NEWS: Tranzacţie în piaţa de retail alimentar. Ahold Delhaize, deţinătorul lanţului de magazine Mega Image, anunţă achiziţionarea reţelei de magazine Profi în România

Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa mondială de retail alimentar, care în prezent deţine 19 branduri la nivel global, printre care şi Mega Image, anunţă că a ajuns la un acord privind achiziţionarea companiei Profi Rom Food, care operează reţeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa, se arată într-un comunicat de presă.

Tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile competente în materia regulilor de concurenţă şi se estimează a fi finalizată în cursul anului 2024.

Prin reunirea celor două branduri, Mega Image şi Profi, care se bucură deja de aprecierea clienţilor, grupul îşi va extinde prezenţa la nivel naţional, aducând astfel oportunităţi şi beneficii pentru clienţi şi angajaţi, contribuind la deservirea complementară atât a comunităţilor din zonele urbane, cât şi a celor din zonele rurale. 

„România este o piaţă atractivă, cu o dezvoltare susţinută prin investiţii solide. Ne bucurăm că vom continua să contribuim la dezvoltarea pieţei locale de retail alimentar, acum şi alături de Profi, care devine parte din familia noastră de branduri Ahold Delhaize. Magazinele din reţeaua Profi vor extinde şi completa reţeaua deja existentă de magazine Mega Image”, spune Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală şi de Est, Ahold Delhaize.

Mircea Moga, CEO Mega Image, adaugă că momentul e unul de referinţă pentru industria de retail din România, „unic prin mărime şi la nivelul grupului nostru".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
magazine,
profi,
mega image,
retea,
achizitie,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.