Breaking news. Telekom România Mobile confirmă ce a scris ZF - negociază vânzarea cu Adrian Tomşa, proprietarul Clever Media. Gest neobişnuit: Telekom vorbeşte de „prosperitatea pe termen lung" adusă de tranzacţie

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 21 noiembrie 2023 75 afişări

Breaking news. Telekom România Mobile confirmă ce a scris ZF - negociază vânzarea cu Adrian Tomşa, proprietarul Clever Media. Gest neobişnuit: Telekom vorbeşte de „prosperitatea pe termen lung" adusă de tranzacţie

Telekom România Mobile, parte a grupului elen OTE, a confirmat marţi dimineaţă într-un gest surpriză faptul că se afă în negocieri de vânzare a companiei cu antreprenorul local Adrian Tomşa, proprietarul Clever Media Network (CMN), grupul care deţine postul Prima TV şi care a devenit mai cunoscut după ce a achiziţionat drepturile de televizare pentru meciurile din campionatul naţional de fotbal. Iniţial compania a comunicat intern negocierile şi apoi a făcut publică informaţia inclusiv printr-o postare pe LinkedIn. Iată mesajul postat:

„Am anunţat astăzi intern aspecte relevante privind interesul unor investitori referitor la o potenţială achiziţie a Telekom Romania Mobile (“TKRM”).

În ultimii ani, OTE a susţinut constant îmbunătăţirea performanţei Companiei, în acelaşi timp explorând opţiunile strategice, cu scopul de a asigura, pe termen lung, creşterea acesteia.

În acest context, OTE a negociat cu Quantum Projects Group – entitate controlată de dl. Adrian Tomşa, proprietarul grupului Clever Media, un important grup românesc de media – privind interesul acestuia de a achiziţiona TKRM. Părţile au semnat un Memorandum de Înţelegere pentru a facilita acest proces iar investitorul a depus solicitarea de a obţine aprobarea de la autorităţile competente.

Potenţialul investitor plănuieşte să îşi extindă aria de activitate pe piaţa locală de telecomunicaţii. Ne-am alăturat acestui proces de negociere având încredere că, odată încheiată cu succes, asemenea tranzacţie va asigura pentru Telekom Romania Mobile investiţii viitoare, continuitatea locurilor de muncă, alocarea resurselor precum şi cadrul tehnologic adecvat. Prin urmare, tranzacţia va pune bazele prosperităţii pe termen lung, ale creşterii sănătoase şi stabile, într-un cadru sinergic extins cu business-ul desfăşurat în prezent de potenţialul investitor în industriile media, digital şi telecom.

Până când procesul preconizat va primi aprobarea autorităţilor, împreună, ca o echipă puternică şi performantă, ne vom concentra în continuare pe strategia noastră de challenger în piaţă.

Continuăm eforturile noastre susţinute către excelenţa operaţională, cu scopul de a oferi experienţe pozitive clienţilor noştri români.

Vom reveni, în aceeaşi manieră transparentă, cu orice actualizare semnificativă pe acest subiect, de îndată ce aceasta vă fi disponibilă”, au transmis reprezentanţii Telekom România Mobile Communications pe pagina de LinkedIn.

ZF a scris în data de 15 noiembrie că grupurile Deutsche Telekom (Germania) şi OTE (Grecia) au semnat un acord pentru vânzarea operaţiunilor Telekom România Mobile cu un grup de investitori condus de antreprenorul Adrian Tomşa. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
mediere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.