BNR a salvat garanţiile pentru 1.300 de credite Prima Casă, depuse la Bank of Cyprus

Postat la 16 mai 2013 23 afişări

Cel mai mare depozit constituit la sucursala Bank of Cyprus din România şi transferat în urmă cu trei săptămâni la Marfin Bank România depăşeşte 100 de milioane de lei (circa 24 de milioane euro), ceea ce echivalează cu garanţii pentru 1.300 de credite Prima Casă.

BNR a salvat garanţiile pentru 1.300 de credite Prima Casă, depuse la Bank of Cyprus

 Depozitul a fost constituit chiar de Fondul de Garantare al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), instituţie unde acţionar majoritar este statul român, reprezentat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, potrivit mai multor surse din piaţa bancară.

Pe lângă garanţiile acordate pentru creditele atrase de întreprinderile mici şi mijlocii, FNGCIMM este instituţia prin care Guvernul acordă garanţii la creditele ipotecare, prin programul Prima Casă.

Potrivit aceloraşi surse, un depozit mai mare ar fi fost constituit de către un dezvoltator imobiliar, însă drept colateral la un credit atras de la Bank of Cyprus, iar acea sumă nu a făcut obiectul acordului cu Marfin Bank România.

Fiind vorba de o sumă atât de mare, plasamentul a fost o decizie a Consiliului de Administraţie al Fondului, din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, Ministerul Economiei şi Agenţia pentru IMM-uri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bnr-a-salvat-garantiile-pentru-1-300-de-credite-prima-casa-depuse-la-bank-of-cyprus-10882921
10882921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.