Blaga: Nu va fi cazul revenirii lui Băsescu în partid, şi-a exprimat clar opţiunea

Autor: Alina Novaceanu Postat la 20 decembrie 2014 33 afişări

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, că nu crede că Traian Băsescu ar face o cerere, la încheierea mandatului de preşedinte, să intre în PDL şi nu vede ce filială l-ar primi, adăugând că nici nu crede că vreun membru al PDL ar merge duminică la poarta Palatului Cotroceni să-l susţină

Întrebat dacă există vreo şansă ca preşedintele Traian Băsescu să revină în noul PNL, Blaga a răspuns: "Şi oameni mai maturi spun lucruri trăznite".

"Evident, în statutele, şi în cel vechi şi în cel nou, există prevederea că preşedinţii în funcţie, dacă sunt membri de partid, pot reveni în conducerea partidului. Nu va fi cazul preşedintelui Traian Băsescu, pentru că dânsul şi-a exprimat clar opţiunea, foarte clar şi-a exprimat: Adio PDL, aşa e viaţa", a adăugat Blaga.

Întrebat dacă l-ar primi pe Traian Băsescu în PDL dacă acesta ar face o cerere în acest sens, Vasile Blaga a răspuns: "Îl vedeţi dumneavoastră pe domnul preşedinte Traian Băsescu făcând astfel de cerere? Şi eu nu văd ce organizaţie l-ar primi".

Legat de posibilitatea ca membri ai PDL să fie prezenţi, duminică, la poarta Palatului Cotroceni, atunci când Traian Băsescu va preda ştafeta lui Klaus Iohannis, Blaga a precizat: "Nu cred, eu nu cred, lumea e liberă".

Blaga a vorbit şi despre bilanţul celor 10 ani de preşedinţie a lui Traian Băsescu, arătând că îi place să rămână cu amintiri plăcute despre oamenii cu care a colaborat şi că acesta a fost preşedintele de care România a avut nevoie şi că nimeni nu-i poate contesta meritele.

"Eu cred că cel mai important lucru, cel mai indicat este ca românii să răspundă la această întrebare. Traian Băsescu a venit la conducerea românilor la sfârşitul anului 2004 şi a fost preşedintele de care România a avut nevoie. Să nu-i uităm meritele. Mie îmi place să rămân cu amintiri plăcute despre oamenii cu care am colaborat. Parcursul nostru euroatlantic a fost susţinut cu tărie de acest preşedinte şi mulţumim pentru asta, a fost foarte ferm de multe ori, uneori extrem de ferm cum este cazul retragerii noastre din Irak şi alte lucruri de acest gen (...). Nimeni nu-i poate contesta meritele în privinţa independenţei justiţiei, modernizarea acestei instituţii importante", a spus Blaga.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BLAGA,
BĂSESCU,
/actualitate/blaga-nu-va-fi-cazul-revenirii-lui-basescu-in-partid-si-a-exprimat-clar-optiunea-13732581
13732581
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.