Bitdefender oferă gratuit soluţii de securitate pentru sistemul sanitar după atacul cibernetic

Autor: Laura Buciu Postat la 13 februarie 2024 241 afişări

Compania românească de securitate Bitdefender a contactat Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) pentru a oferi gratuit soluţii de securitate care să ajute sistemul sanitar şi buna desfăşurare a actului medical după atacul cu ransomware care a afectat activitatea din zeci de spitale.

Bitdefender oferă gratuit soluţii de securitate pentru sistemul sanitar după atacul cibernetic

Potrivit DNSC, Bitdefender va oferi acces gratuit la soluţii de securitate informatică destinate mediului de business tuturor instituţiilor sanitare publice din România, ca parte a unui demers de a le întări rezilienţa în faţa recentelor atacuri informatice.

Instituţiile sanitare publice de toate dimensiunile, de la cabinete medicale, la spitale judeţene de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit timp de 12 luni la soluţia Bitdefender MDR Foundations prin https://www.bitdefender.ro/business/campaign/healthcare.html.

„Astfel, indiferent de mărimea sau complexitatea infrastructurii IT din unitatea sanitară, Bitdefender pune la dispoziţie un serviciu de administrare a securităţii IT, pentru ca unităţile să poată beneficia de protecţie 24/7, chiar dacă nu au personal de specialitate numeros. Serviciul oferă acces permanent la o echipă de elită de experţi în securitate cibernetică şi se bazează pe tehnologiile din spatele Bitdefender GravityZone Enterprise, recunoscute ca fiind unele de top la nivelul industriei”, transmite DNSC.

„Atacurile ransomware la adresa sistemului sanitar din România ne arată încă o dată că hackerii acţionează lipsit de orice etică lovind cele mai vulnerabile ţinte, fără să ţină cont de potenţialele pierderi de vieţi omeneşti pe care le pot cauza asemenea acţiuni. Bitdefender vine în sprijinul acestor instituţii oferind acces gratuit la serviciile sale astfel încât activitatea spitalelor să se desfăşoare neîntrerupt şi fără a pune vreun moment în pericol sănătatea pacienţilor”, spune Florin Talpeş, cofondator şi CEO al Bitdefender.

Atacurile informatice ransomware îndreptate asupra spitalelor sunt dintre cele mai nocive întrucât le pot paraliza activitatea dacă, de exemplu, datele medicale ale pacienţilor sunt blocate, ceea ce limitează inclusiv accesul la intervenţii medicale şi măreşte timpii de aşteptare la urgenţă. De-a lungul timpului, atacatorii au infectat în repetate rânduri infrastructuri medicale cu ransomware şi au solicitat apoi recompensă pentru a reda accesul la date, cele mai recente victime fiind spitalele din România.

„Ne bucură reacţia rapidă şi sprijinul oferit de Bitdefender pentru întărirea securităţii şi rezilienţei cibernetice a sectorului sănătăţii din România. La acest moment, utilizarea unor soluţii avansate de securitate cibernetică în acest sector va sprijini eforturile comune de contracarare a atacurilor cibernetice”, spune Dan Cîmpean, Directorul DNSC.

Accesul la soluţiile de securitate Bitdefender va fi oferit gratis pentru o perioadă de un an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitdefender,
cibernetic,
securitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.