Biletele de avion s-au scumpit în medie cu 40% în ultimul an, însă cererea pentru călătorii este în creştere

Autor: Miruna Diaconu Postat la 09 martie 2023 41 afişări

Preţul biletelor de avion a crescut a crescut în medie cu 40% în ultimul an, conform datelor Vola. Preţul mediu al biletelor de avion a crescut de la 109 euro în februarie 2022 la circa 157 euro în februarie 2023.

Biletele de avion s-au scumpit în medie cu 40% în ultimul an, însă cererea pentru călătorii este în creştere

Preţul biletelor de avion a crescut a crescut în medie cu 40% în ultimul an, conform datelor Vola. Preţul mediu al biletelor de avion a crescut de la 109 euro în februarie 2022 la circa 157 euro în februarie 2023. „Se mai găsesc bilete ieftine, dar nu mai sunt atât de ieftine ca în alţi ani, cele de 20 de euro sunt foarte rare. Nu toate companiile aeriene au mărit preţurile, vorbim în special de companiile low-cost. Vedem preţuri destul de apropiate între cele practicate de companiile de low-cost şi cele de linie“, spune Claudia Tocilă, director de marketing la Vola.ro. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în zona companiilor low-cost. Ryanair a avut în perioada menţionată o creştere de 87%, de la 64 euro la 120 euro. Wizz Air a avut în aceeaşi perioadă o creştere de 24%, de la 94 euro la 117 euro preţul mediu al biletului. Creşterea preţului biletelor vine şi ca urmare a reintroducerii curse­lor intercontinentale. Cu toate acestea, oamenii vor în continuare să călătorească, creşterea preţurilor nu reprezintă pentru călătorii români un impediment atât de mare încât să renunţe la vacanţe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.