BCR primeşte solicitări noi pentru credite Noua Casă, cu o dobândă de 7,97%, formată din marja fixă de 2% +IRCC

Autor: Claudia Medrega Postat la 27 februarie 2024 40 afişări

BCR a anunţat că primeşte, din nou, solicitări pentru programul Noua Casă, cerând o dobândă de 2%+IRCC (5,97%) şi 0 costuri pentru analiza dosarului.

BCR primeşte solicitări noi pentru credite Noua Casă, cu o dobândă de 7,97%, formată din marja fixă de 2% +IRCC

BCR a anunţat că primeşte, din nou, solicitări pentru programul Noua Casă, cerând o dobândă de 2%+IRCC (5,97%) şi 0 costuri pentru analiza dosarului. Avansul minim este de 5% pentru locuinţe de până la 70.000 euro, echivalent lei, şi de 15% pentru locuinţe cu valori între 70.001 si 140.000 de euro, echivalent lei. Suma maximă care poate fi acordată poate ajunge la 119.000 euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani.

Creditele Noua Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat la începutul anului prin acest program guvernamental. Conform unei simulări pentru un credit Noua Casă de 270.000 lei de la BCR pe o perioadă de 30 ani, dobânda este de 7,97% (marja fixă de 2% +IRCC), IRCC: 5,97%; este variabilă şi se calculează în funcţie de comision evaluare imobil: 470 lei, inclusiv TVA.

Rata lunară pentru acest credit este de 2.079 lei (exclusiv comisionul de gestiune datorat FNGCIMM), valoarea totală plătibilă pentru acest credit este de 630.404 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 8,44%. Comisionul de gestiune FNGCIMM este de 0,15% anual, calculat la valoarea garanţiei, transmite BCR.Ca recomandare de educaţie financiară, BCR le indică tuturor clienţilor care solicită creditul Noua Casă să ţină cont şi de protecţia lor şi a persoanelor dragi pe perioada derulării creditului, printr-o asigurare de viaţă, cu adăugarea unor acoperiri suplimentare, absolut necesare în cazul unor evenimente neprevăzute. Asigurările acoperă plata temporară a ratelor în cazurile de şomaj involuntar sau concediu medical prelungit, sau acoperă chiar parţial sau total creditul, în cazul apariţiei unor afecţiuni grave, în funcţie de diagnosticul medical, în caz de invaliditate parţială şi permanentă sau chiar deces. Costul este descrescător, calculându-se lunar în funcţie de soldul creditului. De asemenea, este recomandată încheierea unei asigurări separate pentru protecţia venitului, care asigură un anumit venit în cazul pierderii locului de muncă, oferind clienţilor oportunitatea să se concentreze pe găsirea unui nou job.

BCR s-a alaturat programului „Prima Casă“, transformat ulterior în Noua Casă încă din 2009.

BCR oferă clienţilor persoane fizice şi creditul ipotecar standard "Casa Mea“ cu dobândă fixă pe 5 sau 10 ani, produs accesat de către clienţii care îşi doresc o predictibilitate a sumelor de plată sau doresc achiziţionarea unei locuinţe cu valoare mai mare de 120.000 euro.

În prezent, cea mai bună ofertă BCR pentru creditul "Casa Mea“ este de 5,79%, dobândă fixă 5 ani, ulterior variabilă IRCC +2,4%, pentru clienţii care virează salariul la BCR si achiziţionează o locuinţă eficientă energetic.

Pentru produsul "Casa Mea“, BCR oferă suplimentar, până pe 16 aprilie 2024, tuturor clienţilor care virează salariul la BCR şi un fond de urgenţă garantat, în echivalentul unei rate totale de credit de până la maximum 2.500 lei imediat după acordarea creditului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bcr,
Noua Casa,
dobanda,
IRCC,
credite,
clienti,
fngcimm,
comision

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.