Băsescu: Particip la ultimul Consiliu European. Împlinesc 10 ani de participare la această structură fundamentală a UE

Autor: Alexandra Vladescu Postat la 18 decembrie 2014 35 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, înaintea plecării la şedinţele Consiliului European de la Bruxelles, că participă la ultimul său Consiliu European în calitate de preşedinte al României.

Declaraţiile preşedintelui:

  • Particip la ultimul Consiliu European. Împlinesc exact 10 ani de participare la această structură fundamentală a UE. A fost o onoare să reprezint România şi vă asigur că am reprezentat interesle României la limita maximă la care puteau fi reprezentate.

  • Consiliul de azi are două teme fundamentale, dar şi marchează câteva momente: se termină preşedinţia italiană şi Donald Tusk preia preşedinţia Consiliului European.

  • Susţinem că situaţia din estul Ucrainei, marcată prin oraşele reper Lugansk şi Doneţk, se îndreaptă către o situaţie de gen Transnistria. Este evident pentru noi că Rusia continuă să consolideze separatiştii în estul Ucrainei, ceea ce impune creşterea nivelului de sancţiuni împotriva Moscovei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
traian basescu,
declaratie
/actualitate/basescu-particip-la-ultimul-consiliu-european-implinesc-10-ani-de-participare-la-aceasta-structura-fundamentala-a-ue-13728032
13728032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.