Băsescu: Declaraţia de la Roma a stabilit fără echivoc o UE cu mai multe viteze, li se spune ritmuri

Autor: Cătălina Mănoiu Postat la 26 martie 2017 137 afişări

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, pe Facebook, că Declaraţia de la Roma a stabilit “fără echivoc” o uniune cu mai multe viteze, doar că acestora li de spune “ritmuri diferite”, afirmând că obiectivul nedeclarat este realizarea Statelor Unite ale Europei,de către un grup de ţări.

“Doar cei care au un RITM BUN. Să nu ne facem iluzii, <<Declaraţia de la Roma>> a stabilit, fără echivoc, o Uniune Europeană cu mai multe viteze, chiar dacă <<vitezelor diferite>> li se spune, de ieri, <<ritmuri diferite>>. Nucleul dur al UE, Germania – Franţa – Olanda, va da direcţia şi ritmul (viteza), iar celelalte state membre vor fi libere s-o urmeze dacă vor sau dacă pot”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a afirmat că liderii politici din România au obligaţia să înţeleagă acest lucru, să-l explice populaţiei şi să acţioneze în consecinţă.

Obiectivul nedeclarat al “ritmurilor diferite” este realizarea Statelor Unite ale Europei, în care vor intra doar cei care au “ritm bun”, a spus Băsescu.

“Obiectivul fundamental, dar nedeclarat, pe termen lung, al <<ritmurilor diferite>> este, în mod categoric, realizarea Statelor Unite ale Europei, iar, în această construcţie, vor intra doar cei care au un RITM BUN de acum înainte”, a susţinut fostul preşedinte.

Peste 10 ani, ar fi păcat să constatăm că un grup de state care au avut “ritm bun” anunţă că au devenit Statele Unite ale Europei, mai spune Băsescu.

“Ar fi păcat să constatăm cu <<surprindere>> peste zece ani, tot la Roma, cu ocazia celebrării a 70 ani de la semnarea Tratatului Fondator al UE, că un grup de state care au avut un RITM BUN anunţă că au devenit Statele Unite ale Europei”, a conchis Traian Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că sintagma „Europa cu mai multe viteze” a dispărut din discursul liderilor şi că nimeni nu îşi doreşte să facă „paşi înapoi”, afirmând că sintagma "ritmuri şi intensităţi diferite" reflectă situaţia de acum a Uniunii, precizând că sunt proiecte la care statele membre nu doresc să ia parte de la început, însă, dacă vor dori, ulterior, „vor avea tot timpul uşa deschisă”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TRAIAN BASESCU,
DECLARATIA DE LA ROMA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.