Bancherii români: Brexitul va avea un efect limitat

Postat la 29 iunie 2016 54 afişări

Bancherii români: Brexitul va avea un efect limitat

Viceguvernatorul Bogdan Olteanu: Impactul Brexitului pe piaţa internă este limitat, pieţele funcţionează şi lichiditatea circulă.

Brexitul - ieşirea Marii Britanii din Uniu­nea Europeană - va avea un im­pact limitat asupra sistemului bancar şi economiei româneşti şi s-ar putea transforma în oportuni­tate pentru România dacă cadrul legislativ şi cel investiţional vor fi predictibile şi nu vor mai exista surprize de genul legii dării în plată, au concluzionat bancherii prezenţi ieri la ZF Bankers Summit 2016.

Evenimentul a fost organizat de Ziarul Finan­ciar în parteneriat cu Alpha Bank, Citi Bank, Garanti Bank, NetTeam, Deloitte, Reff & Asociaţii, Aegrm.ro, PwC, EximBank, KeysFin şi casadetraduceri.

„Eu cred că România ar putea după Brexit să atragă investitorii străini, iar ceea ce ne trebuie acum este un cadru legislativ atractiv. Oportunita­tea există de mult timp, problema este că nu reuşim să stabilim un mediu prietenos. În loc să lucrăm pentru acest lucru noi introducem legi care se aplică retroactiv“, a explicat Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen România, făcând trimitere la legea dării în plată.

Banca Naţională, prin vocea viceguvernatorului Bogdan Olteanu, a dat asigurări că impactul Bre­xi­tului pe piaţa internă este li­mitat şi a precizat că pieţele funcţionează şi lichiditatea circulă.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancherii-romani-brexitul-va-avea-un-efect-limitat-15511274
15511274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.