Banca Transilvania, cel mai mare finanţator al agriculturii, vrea să pregătească 30 de tineri fermieri în administrarea afacerilor agricole prin programul Agro Intergeneration

Autor: Florentina Niţu Postat la 21 noiembrie 2023 58 afişări

Banca Transilvania, cel mai mare finanţator al agriculturii, vrea să pregătească 30 de tineri fermieri în administrarea afacerilor agricole prin programul Agro Intergeneration

Banca Transilvania, liderul în finanţarea sectorului agricol, îşi propune să formeze 30 de tineri fermieri în domeniul administrării afacerilor agricole, oferindu-le cursuri despre leadership, inovaţie şi strategii de marketing prin intermediul programului Agro Intergeneration. Aceasta este a patra grupă de cursanţi a început programul Agro Intergeneration, iniţiativă a Băncii Transilvania şi aUniversităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, destinată dezvoltării competenţelor în agribusiness. 

„Vedem că preluarea şi continuarea afacerilor de familie este o provocare pentru agricultură, dar şi pentru alte domenii, de aceea interesul participanţilor faţă de Agro Intergeneration, lansat de BT şi de USAMV Cluj-Napoca în 2020, ne bucură foarte mult. Programul este angajamentul Băncii Transilvania de a susţine agricultura şi prin alte modalităţi decât prin finanţare şi consultanţă. Îi susţinem pe cei care susţin România”, a spus ă Sorin Ignat, director de agribusiness în cadrul Băncii Transilvania.

Agro Intergeneration se derulează pe parcursul a şase luni şi este organizat pe module susţinute de profesori de la USAMV Cluj-Napoca. Participanţii au ocazia să înveţe despre administrarea afacerii, management financiar, leadership, inovaţie şi marketing în agricultură. De asemenea, au posibilitatea de a vizita ferme din străinătate. Cei 30 de tineri înscrişi în grupa actuală fac parte din familii cu afaceri în agricultură din 14 judeţe, iar contribuţia băncii pentru fiecare dintre cursanţi este de 1.400 de euro.

Programul constă în dezvoltarea unei comunităţi de tineri fermieri pregătită să contribuie la perpetuarea fermelor, respectiv afacerilor de familie din domeniul agriculturii. Schimbul de generaţii, prin atragerea tinerilor în agricultură, reprezintă, de asemenea, unul dintre obiectivele Politicii Agricole Comune a UE 2023-2027.

Acum, aproape 45% dintre fermierii din România au peste 65 de ani, iar România are cel mai mare număr de fermieri din UE, circa 3,5 milioane. Apoi, 23% din forţa de muncă din România este angajată în agricultură, cel mai mare din UE, conform Comisiei Europene.

Banca Transilvania este cel mai mare susţinător al agriculturii româneşti, cu peste 40.000 de clienţi şi circa 20% cotă de piaţă. Angajamentul băncii, potrivit reprezentanţilor săi, este să contribuie la repoziţionarea acesteia prin educaţie, finanţare şi contribuţie la creşterea tehnologizării şi specializării, pentru a ajuta tranziţia către un sector agricol sustenabil şi competitiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
transilvania,
afaceri,
fermieri,
program

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.