Banca Centrală a Suediei dezvăluie un prim studiu despre lansarea propriei sale criptomonede

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 10 aprilie 2021 155 afişări

Banca Centrală a Suediei dezvăluie un prim studiu despre lansarea propriei sale criptomonede

Riksbank, banca centrală a Suediei, a publicat rezultatele primei faze ale unui proiect prin care intenţionează să îşi creeze propria sa monedă digitală, transmite Bloomberg.

Instituţia a declarat că ritmul  de dispariţie al cash-ului poate genera o serie nouă de „potenţiale probleme”, care ar putea fi soluţionate prin emiterea unei criptomonede. Banca centrală a Suediei, cea mai veche din lume, a sugerat la un moment dat că ar putea emite o versiunea digitală a monedei naţionale, proiect de ar putea fi încheiat în 2026.

„Motivaţia din spatele introducerii unei monede virtuale s-ar putea schimba pe măsură ce autorităţile explorează feţele problemei. Aşa că ar trebuie să ne aşteptăm la un proces îndelungat”, spune economista Johanna Jeansson, adăugând că, într-un final, decizia va sta în mâinile politicienilor, nu ale băncii centrale.

Anul trecut, Svenska Handelsbanken – cea mai mare bancă privată din Suedia – a anunţat că va investi aproape un miliard de coroane (154,8 milioane de dolari) în divizia tech.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca centrala,
dezvaluiri,
studiu,
suedia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.