Bac: Vor fi punctate şi alte sinonime ale sintagmei „de bună seamă” decât cea cuprinsă în barem

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 iunie 2023 2736 afişări

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a anunţat că marţi dimineaţa a fost trimisă o notă în centrele de evaluare astfel încât să fie punctate şi alte sinonime ale sintagmei „de bună seamă” de la proba de Limba şi literatura română a Bacalaureatului.

Bac: Vor fi punctate şi alte sinonime ale sintagmei „de bună seamă” decât cea cuprinsă în barem

„Am văzut şi noi discuţiile din spaţiul public şi am discutat şi cu cei implicaţi în organizarea examenului. Pentru o corectură unitară, a fost transmisă o notă în toate centrele zonale de evaluare ce conţine clarificări referitoare la punctarea şi altor sinonime în afara cuvântului <desigur> care este menţionat în barem şi clarificări vizavi şi de modul în care se face evaluarea, aţi văzut că acolo erau punctaje asociate unor anumite elemente, în aşa fel încât toată lumea să urmeze acelaşi mod de corectură, să nu avem diferenţe”, a declarat Ligia Deca.

Potrivit acesteia, nota a fost transmisă marţi dimineaţa „şi cred că va fi în avantajul elevilor să avem această abordare unitară”.

„Cred că baremul de notare de multe ori lasă loc pentru interpretare şi este normal să fie aşa, mai ales la Limba română, însă acolo unde apar întrebări în spaţiul public şi discuţii legitime putem interveni cu clarificări, aşa cum s-a întâmplat acum”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
punctare,
bacalaureat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.