BAC 2013, SESIUNEA DE TOAMNĂ. Candidaţi eliminaţi după analizarea imaginilor video: "Totul s-a petrecut sub atenta organizare a profesorilor supraveghetori"

Postat la 29 august 2013 48 afişări

Un număr de 34 de candidaţi care au susţinut probe scrise la bacalaureat în centre din judeţul Constanţa au fost eliminaţi din examen, după ce inspectorii şcolari au stabilit, pe baza probelor video, că absolvenţii au copiat, materiale informative fiindu-le distribuite chiar şi de profesori.

 Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Raducu Popescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că cinci candidaţi care au susţinut proba scrisă de limba şi literatura română din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului, la Liceul Economic din Mangalia, au fost eliminaţi din examen, după analizarea imaginilor video.

"Imaginile arătau că absolvenţii aveau ciorne, fiţuici, materiale informative. Totul s-a petrecut sub atenta organizare a profesorilor supraveghetori, ei au înlesnit fraudarea examenului prin neimplicare", a spus Răducu Popescu.

El a precizat că niciunul dintre cei cinci absolvenţi nu a spus că ar fi dat bani profesorilor supraveghetori ca să fie lăsaţi să copieze.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bac-2013-sesiunea-de-toamna-candidati-eliminati-dupa-analizarea-imaginilor-video-totul-s-a-petrecut-sub-atenta-organizare-a-profesorilor-supraveghetori-11279417
11279417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.