Avioane turce de tip F-16 doboară un avion de război rus la frontiera cu Siria - VIDEO

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 24 noiembrie 2015 271 afişări

Avioane turce de vânătoare de tip F-16 au doborât marţi un avion de război rus, după ce acesta a încălcat spaţiul aerian al Turciei, în apropiere de frontiera cu Siria şi a ignorat avertizările, declară un oficial militar turc pentru Reuters.

CNN Turk a precizat pe Twitter că avioanele turce de vânătoare au doborât un avion de război care încălca spaţiul aerian turc, acesta prăbuşindu-se în Siria, în apropierea frontierei Turciei. Potrivit sursei citate, deocamdată nu se ştie cărui stat aparţine avionul doborât.

Un oficial militar turc a declarat că aeronava a fost avertizată înainte de a fi doborâtă.

Cei doi piloţi ai aeronavei doborâte de aviaţia turcă au fost văzuţi paraşutându-se. Un reporter al postului de televiziune CNN Turk, care citează surse locale, afirmă că două elicoptere survolau zona pentru a-i salva pe piloţi, dar operaţiunea era riscantă întrucât la sol aveau loc confruntări.

Ulterior, sursele citate de reporterul CNN Turk au precizat că unul dintre cei doi piloţi ar fi fost capturat de turkmeni.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a cerut Ministerului de Externe să se consulte cu NATO şi ONU pe tema evenimentelor de la graniţa siriană.

Separat, Biroul premierului Ahmet Davutoglu a anunţat într-un comunicat că premierul a discutat cu comandantul Statului Major şi ministrul de Externe despre "evoluţiile" de la frontieră. Comunicatul nu menţionează vreun avion doborât.

Avioane de război ruse şi siriene acţionează în zona respectivă, pentru a susţine forţele regimului Bashar al-Assad în lupta împotriva militanţilor turkmeni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
AVION,
SIRIA
/actualitate/avioane-turce-de-tip-f-16-doboara-un-avion-de-razboi-rus-la-frontiera-cu-siria-video-14897374
14897374
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.