Avertisment de ultimă oră: Covid-19 revine în forţă în România

Postat la 03 august 2023 948 afişări

Avertisment de ultimă oră: Covid-19 revine în forţă în România

Cercetătorul Octavian Jurma vine cu veşti nu tocmai bune. Specialistul avertizează asupra faptului că virusul Covid-19 revine în forţă în România, înregistrându-se, deja, un nou debut în ţara noastră. Jurma susţine că vom avea chiar şi 30.000 de cazuri pe săptămână, informează Ştiripesurse.ro.

Avertisment de ultimă oră: Covid-19 revine în forţă în România

”Astăzi am înregistrat a doua săptămână de creştere consecutivă a numărului de cazuri noi de COVID-19. Avem astfel confirmarea că a debutat şi în România al doilea val endemic din acest an. Prin comparaţie, atât vârful primului val endemic din această iarnă/primăvară a fost de 7x mai scăzut, cât şi nivelul de debut al noului valul de vară/toamnă este 4x mai mic decât debutul Valului 6. Având în vedere că acest val debutează cu aproape 2 luni mai târziu decât valul omolog de anul trecut, ne putem aştepta ca vârful să fie atins la finalul lunii septembrie sau cel târziu în octombrie şi să atingă un maxim de peste 10.000 de cazuri noi pe săptămână, dar să nu depăşească 30.000 de cazuri noi săptămânale. Probabil că valul va fi dominat de roiul care are mutaţia F456L, între care sunt versiuni ca EG.5.1, FL.1.5.1 şi XBB.1.16.6. Dintre acestea, varianta EG.5.1 (XBB.1.9.2.5.1 alias „Eris”) pare să aibă un avantaj semnificativ, dar nu decisiv şi probabil circulă deja în România. Sunt estimări foarte generice pentru că nu cunoaştem încă dinamica endemică şi nici ce tulpini circulă acum în România din cauza nivelului primitiv de testare şi secvenţiere. În apărarea Ministerului Sănătăţii, când ai femei care îţi nasc pe stradă şi azile de exterminare a batrânilor, monitorizarea COVID-19 devine o problemă minoră prin comparaţie.”, spune specialistul.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avertisment,
fortare,
revenire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.