Averea cumulată a milionarilor asiatici ar putea să o depăşească pe cea a nord-americanilor

Postat la 25 septembrie 2013 37 afişări

Averea cumulată a milionarilor din regiunea Asia-Pacific ar putea să o depăşească cel mai devreme în 2014 pe cea a nord-americanilor, datorită creşterii economice din Japonia, care majorează câştigurile investitorilor în statul nipon, potrivit unui raport al Cap Gemini şi Royal Bank of Canada.

Averea cumulată a milionarilor asiatici ar putea să o depăşească pe cea a nord-americanilor

 Astfel, averile asiaticilor cu active lichide (conturi bancare şi certificate de depozit, plasamente în fonduri mutuale, obligaţiuni şi acţiuni) de minim 1 milion de dolari vor urca la 15.900 de miliarde de dolari până în 2015, de la 12.000 de miliarde de dolari anul trecut, se arată în raportul Asia-Pacific Wealth 2013 publicat miercuri, şi citat de Bloomberg.

Nord-americanii bogaţi deţineau în 2012 active de acest fel în valoare de 12.700 de miliarde de dolari.

Japonia, a cărei piaţă de capital a avut în acest an cea mai bună performanţă la nivel mondial, este ţara în care se află peste jumătate din milionarii asiatici şi va fi motorul prosperităţii regionale, alimentat de politicile de stimulare aplicate de premierul Shinzo Abe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/averea-cumulata-a-milionarilor-asiatici-ar-putea-sa-o-depaseasca-pe-cea-a-nord-americanilor-11392171
11392171
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.