Autorităţile din Nepal le cer ruşilor să nu mai recruteze nepalezi pentru războiul din Ucraina

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 decembrie 2023 31 afişări

Autorităţile din Nepal le cer ruşilor să nu mai recruteze nepalezi pentru războiul din Ucraina şi să-i trimită înapoi pe cei aflaţi pe front.

Autorităţile din Nepal le cer ruşilor să nu mai recruteze nepalezi pentru războiul din Ucraina

Autorităţile din Nepal au cerut Moscovei să înceteze recrutarea cetăţenilor săi în armata rusă. De asemenea, oficialii din naţiunea himalayană vor ca ruşii să trimită înapoi orice militar nepalez aflat pe front. Solicitările oficiale au apărut după ce s-a aflat că şase nepalezi care serveau în armata rusă au fost ucişi.

„Guvernul Nepalului a cerut guvernului rus să le returneze imediat cadavrele şi să plătească despăgubiri familiilor lor”, a spus Ministerul de Externe, potrivit Sky News.

În paralel, au loc negocieri diplomatice pentru eliberarea unui cetăţean nepalez care serveşte în armata rusă şi care a fost capturat de ucraineni.

Ambasadorul Nepalului la Moscova, Milan Raj Tuladhar, a fost citat de The Kathmandu Post spunând că între 150 şi 200 de nepalezi lucrau ca mercenari în armata rusă.

Nepalul susţine că nu are un acord cu Rusia pentru recrutarea de soldaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nepal,
militari,
război

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.