Au fost anunţate oraşul-gazdă şi data pentru concursul Eurovison 2019

Postat la 13 septembrie 2018 69 afişări

Tel Aviv a fost ales oraşul gazdă al celei de-a 64-a ediţii a Eurovision Song Contest, care va avea loc în perioada 14 - 18 mai 2019, potrivit site-ului oficial al organizatorului evenimentului, European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Au fost anunţate oraşul-gazdă şi data pentru concursul Eurovison 2019

Decizia a fost luată după ce televiziunea publică din Israel, KAN, rugată fiind să prezinte oraşe potenţial candidate, a nominalizat Tel Aviv, Ierusalim şi Eilat.

Cel de-al doilea mare oraş din Israel, Tel Aviv va găzdui pentru prima dată concursul, care atrage anual 200 de milioane de telespectatori.

Concursul va avea loc la Expo Tel Aviv (International Convention Centre).

Semifinalele vor avea loc pe 14 şi 16 mai, iar marea finală, pe 18 mai.

Pe 12 mai, reprezentanta Israelului, Netta Barzilai, a câştigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc la Lisabona, Portugalia. Netta Barzilai, care a interpretat piesa kitsch pop "Toy", a primit un total de 529 de puncte.

Anul acesta a fost pentru a patra oară când Israelul câştigă concursul Eurovision. Cel mai recent a fost în 1998, când Dana International a devenit primul artist transgender care câştigă concursul Eurovision. Dana International a mai participat şi în 2011 la această competiţie muzicală, dar nu a reuşit să se califice în finală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.