Au construit cel mai lung tunel din lume: are 56 de kilometri lungime

Postat la 26 august 2015 528 afişări

Au construit cel mai lung tunel din lume: are 56 de kilometri lungime

Constructia Neat Gotthard Base Tunnel a fost finalizată, tunelul de 56 de kilometri devenind astfel cel mai lung din lume, depăşind tunelul Seikan din Japonia de 23 de kilometri, scrie Business Insider.

Majoritate lucrărilor tehnice au fost finalizate pe 24 august, iar testarea va începe de la 1 octombrie ca din iunie 2016 tunelul să fie deschis publicului. Construcţia a fost realizată de guvernul elveţian şi a costat aproximativ 10 miliarde de dolari. Trenurile vor putea circula cu o viteză de 240 de kilometri pe oră, iar timpul de călătorie între Zurich, Lugano şi Milan se va scurta cu o oră.

Construcţia a început în 1999, iar de atunci aproape 2.000 de muncitori au muncit în fiecare zi, excavând 31 de milioane de tone de pământ, operaţiunile de foraj finalizându-se în octombrie 2010. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elvetia,
tunel,
constructie,
finalizare,
japonia,
miliarde
/actualitate/au-construit-cel-mai-lung-tunel-din-lume-are-56-de-kilometri-lungime-14688766
14688766
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.