Aţi plăti ca să se construiască Steaua Morţii din Războiul Stelelor?

Autor: Anca Barbulescu Postat la 07 februarie 2013 41 afişări

933 de oameni au plătit până acum 179.880 de lire sterline pe Kickstarter pentru un proiect care vrea să transforme Steaua Morţii din popularul film Războiul Stelelor în realitate.

Proiectul a fost publicat pe Kickstarte, platforma care le oferă antreprenorilor din toată lumea acces la finanţare colectivă din partea unor oameni obişnuiţi, în urmă cu 52 de zile şi a strâns până acum o investiţie de aproape 180.000 de euro din partea a 933 de oameni.

Pe paginile Kickstarter, la descrierea proiectului, sunt prezentate inclusiv planurile iniţiale pentru Steaua Morţii. Un cerc perfect realizat în Paint descrie cum va arăta arma mortală intergalactică. Cei din spatele proiectului cer 20 de milioane de lire sterline pentru a furniza planuri mai detaliate pentru Steaua Morţii şi promit să o şi construiască dacă reuşesc să strângă fabuloasa sumă de 543.000.000.000.000 de lire sterline (adică 850.000.000.000.000 de dolari).

"Ca să menţinem costurile întregului proiect la un nivel cât mai scăzut, vom folosi hardware şi software opern source", mai scrie în prezentarea proiectului.

Proiectul vine ca urmare a refuzului Guvernului american de a construi Steaua Morţii la cererea publicului larg, scrie TechCrunch.com. Fondatorii proiectului nu au dat prea multe detalii despre ei, aşa că este destul de dificil de precizat dacă au tot ce le trebuie pentru a finaliza proiectul până în decembrie 2015, aşa cum promit, mai scrie TechCrunch.

Lăsând gluma la o parte, în prezentarea proiectului este specificat clar la final că este vorba despre o glumă, nu un proiect real. "Drept dovadă, obiectivul de finanţare este suficient de mare încât să obţinerea unei asemenea investiţii să fie aproape imposibilă", se arată în prezentare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ati-plati-ca-sa-se-construiasca-steaua-mortii-din-razboiul-stelelor-10548522
10548522
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.