Atenţionare de la DNSC pentru toţi cetăţenii: Ce trebuie să ştie toată lumea pentru a nu fi victima unei fraude

Autor: Alexandru Nanu Postat la 23 august 2023 112 afişări

Atenţionare de la DNSC pentru toţi cetăţenii: Ce trebuie să ştie toată lumea pentru a nu fi victima unei fraude

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a publicat, recent, pe pagina de Facebook a instituţiei o atenţionare cu privire la propunerile primite prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie sau sms, care vă prezintă oportunităţi de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide.

În publicaţia DNSC sunt şi o serie de recomandări pentru cetăţeni pentru a nu fi parte la o tentativă de fraudă.

Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificaţi existenţa ei pe canalele oficiale de comunicare ale companiei în cauză! De cele mai multe ori, atacatorii se folosesc de imaginea unor branduri cu reputaţie pentru a păcăli utilizatorii, astfel că trebuie să fiţi atenţi la domeniul site-ului vizitat”, informează DNSC.

În plus DNSC transmite să “nu credeţi orice ofertă venită pe mail, sms, platorme de mesagerie sau social media! Ofertele legitime de angajare nu vin prin mesaje simple de la persoane străine şi necesită un proces de recrutare mai complex şi mai îndelungat decât o simplă conversaţie pe platforme de mesagerie”.

Dacă aţi oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luaţi imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului şi monitorizarea tranzacţiilor din cont! Dacă aţi suferit pagube materiale, va trebui să depuneţi o plângere la Poliţia Română. Totodată, notificaţi Directoratul la 1911 sau pe mail la alerts[@]dnsc[.]ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajare,
sms,
aplicatii,
castiguri,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.