Atentatele din Catalonia: Peste 120 de butelii cu gaz au fost descoperite într-o casă din oraşul Alcanar, locul unde ar fi fost plănuite mai multe atacuri teroriste

Autor: Andrei Ionascu Postat la 20 august 2017 65 afişări

Peste 120 de butelii cu gaz au fost descoperite într-o casă din oraşul Alcanar, unde bărbaţii suspectaţi de comiterea atacurilor teroriste din Catalonia ar fi plănuit mai multe atentate, a anunţat duminică poliţia catalană, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

"Începem să vedem în mod clar că locuinţa din Alcanar a fost locul în care a fost pregătit explozibil pentru unul sau mai multe atacuri în oraşul Barcelona", a declarat comandantul poliţiei din regiunea Catalonia, Josep Lluis Trapero.

Miercuri, casa din Alcanar a explodat, o persoană a fost ucisă, alte şapte au fost rănite, iar materiale pe care atacatorii plănuiau să le folosească au fost distruse. Oraşul Alcanar se află la 200 de kilometri de Barcelona.

Tot duminică, poliţia catalană a descoperit trei autoutilitare închiriate de către gruparea islamistă care a desfăşurat atacurile teroriste din oraşele Barcelona şi Cambrils. Vehiculele au fost închiriate folosind cartea de credit a lui Younes Abouyaaquoub, marocanul în vârstă de 22 de ani suspectat că a comis atacul de pe bulevardul Las Ramblas.

Potrivit unor surse din cadrul investigaţiei, una dintre autoutilitare a fost folosită în atacul din Barcelona, alta a fost descoperită în oraşul Vic (la 70 de kilometri de Barcelona), iar cel de-al treilea vehicul a fost găsit în oraşul Ripoll.

Cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite în urma atacurilor cu vehicul comise în oraşele Barcelona şi Cambrils şi revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
ATENTATE,
TERORISM

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.