Artă din beţe de chibrit: Vioară şi ceas care funcţionează, dar şi replica bisericii din Şanţ

Postat la 01 aprilie 2017 69 afişări

Din zeci de mii de beţe de chibrit, un bistriţean realizează adevărate opere de artă: replica în miniatură a bisericii din Şanţ, o vioară, un ceas care funcţionează perfect sunt doar o parte dintre realizările lui Gelu Sabo. Deşi pasiunea sa nu îi aduce bani prea mulţi, artistul nu renunţă.

Artă din beţe de chibrit: Vioară şi ceas care funcţionează, dar şi replica bisericii din Şanţ

„64.000 de beţe de chibrit sunt necesare pentru construirea unei replici în miniatură a bisericii din Şanţ, 12.000 de beţe de chibrit încap într-o vioară şi de 8.000 de beţe de chibrit e nevoie pentru amenajarea unui ceas, care funcţionează perfect”, povestit corespondentului MEDIAFAX, cu mare drag pentru munca sa extrem de migăloasă, Gelu Sabo, un artist de 51 de ani din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Bistriţeanul din comuna Şanţ realizează din beţe de chibrit adevărate opere de artă. Bărbatul provine dintr-o familie de artişti însă viaţa grea, de la ţară, i-a determinat pe fraţii săi să renunţe le artă iar acum el este singurul care nu renunţă la pasiunea sa de a creea adevărate opere din beţe de chibrit, deşi munca extrem de migăloasă nu îi aduce bani nici pentru a supravieţui de la o zi la alta.

“Am terminat zece clase la Şanţ apoi am mers la Şcoala de Arte de la Bistriţa unde am făcut doi ani de cursuri. Profesorii mi-au spus că am moştenit arata din familie şi aşa este. Şi fraţii mei erau pasionaţi de artă, noi avem rădăcini săseşti şi ungureşti, dar ei au renunţat, doar eu mă mai ocup de artă”, povesteşte Gelu Sabo.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.