Aroganţă de MILIARDAR. Un pod istoric din Rotterdam va fi demontat pentru ca superiahtul lui Jeff Bezos să poată trece

Postat la 03 februarie 2022 3720 afişări

Aroganţă de MILIARDAR. Un pod istoric din Rotterdam va fi demontat pentru ca superiahtul lui Jeff Bezos să poată trece

Rotterdam a confirmat că va demonta un pod istoric pentru a permite trecerea unui superiaht construit pentru fondatorul Amazon, Jeff Bezos, anunţă BBC.

Iahtul de lux pentru cel mai bogat om din lume este construit de firma olandeză Oceanco.

Vasul are o lungime de 127 m şi este prea înalt pentru a trece pe sub podul Koningshaven.

Un purtător de cuvânt al primarului a confirmat planul, iar domnul Bezos va plăti factura prin intermediul Oceanco.

Marţi, în presa olandeză au apărut informaţii potrivit cărora secţiunea de mijloc a podului din oraşul olandez, cunoscut pe plan local sub numele de De Hef, ar urma să fie îndepărtată temporar pentru a permite navei de 40 de metri înălţime să treacă.

Mişcarea este controversată deoarece podul de oţel are o istorie îndelungată şi este un monument naţional. Acesta a trecut anterior printr-o renovare majoră care l-a scos din funcţiune din 2014 până în 2017, când oficialii au anunţat că nu va fi demontat din nou.

Cunoscut sub numele de Y721, vasul va fi cel mai mare de acest tip din lume, potrivit Boat International.

Forbes estimează că fondatorul Amazon are o avere de peste 175 de miliarde de dolari. Pe lângă faptul că este un gigant în industria comerţului electronic, Bezos mai deţine ziarul Washington Post şi compania spaţială Blue Origin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pod,
iaht,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.