Armata israeliană şi-a extins semnificativ operaţiunile terestre în Fâşia Gaza vineri seară, intensificând ofensiva asupra enclavei palestiniene şi lansând un bombardament aerian intens care a pus la pământ sistemele de telecomunicaţii

Autor: Ştefan Stan Postat la 28 octombrie 2023 31 afişări

Armata israeliană şi-a extins semnificativ operaţiunile terestre în Fâşia Gaza vineri seară, intensificând ofensiva asupra enclavei palestiniene şi lansând un bombardament aerian intens care a pus la pământ sistemele de telecomunicaţii

Armata israeliană şi-a extins semnificativ operaţiunile terestre în Fâşia Gaza vineri seară, intensificând ofensiva asupra enclavei palestiniene şi lansând un bombardament aerian intens care a pus la pământ sistemele de telecomunicaţii.

Această escaladare are loc la 48 de ore după ce Benjamin Netanyahu, prim-ministrul israelian, a declarat în faţa unei audienţe naţionale că guvernul său pregăteşte o "invazie terestră" în Gaza. Dar nu era clar vineri seara dacă intensificarea operaţiunilor militare era preludiul unui război mai amplu.

Cu toate acestea, contraamiralul Daniel Hagari, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că Forţele de Apărare ale Israelului au efectuat incursiuni limitate în Gaza în ultimele două nopţi şi că acum "extindeau" operaţiunile la sol.

"În ultimele ore, am intensificat atacurile asupra Gaza. Forţele aeriene atacă pe scară largă ţinte subterane şi ţinte teroriste într-un mod semnificativ", a declarat el în cadrul unui briefing. "În continuarea operaţiunilor ofensive pe care le-am făcut în ultimele zile, forţele terestre îşi extind operaţiunile terestre în această seară".

John Kirby, un oficial de rang înalt de la Casa Albă, a declarat că SUA nu a stabilit nicio "linie roşie" pentru Israel în timp ce îşi extinde operaţiunile terestre, chiar dacă Washingtonul va continua să îşi exprime îngrijorarea cu privire la "abordarea" militară israeliană a conflictului.

"Nu trasăm linii roşii pentru Israel. Continuăm să le susţinem nevoile de securitate", a declarat Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
operatiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.