Arabia Saudită anunţă că a arestat 93 de presupuşi membri SI şi a dejucat un atentat la Ambasada SUA

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 28 aprilie 2015 27 afişări

Arabia Saudită a arestat 93 de persoane suspectate că fac parte din gruparea Statul Islamic (SI), inclusiv două persoane care ar fi plănuit un atentat cu maşină capcană, dejucat, la Ambasada Statelor Unite din Riyadh, a anunţat marţi Ministerul de Interne, relatează Reuters în pagina electronică.

Între cele 93 de persoane se află cel puţin 77 de cetăţeni saudiţi, a precizat ministerul într-un comunicat citat de Agenţia de Presă Saudită (SPA).

"Acţiuni sunt în curs împotriva grupării deviante care caută să submineze securitatea ţării. Ei caută fără încetare să facă acest lucru prin planurile lor criminale", se arată în comunicat.

O celulă din care făceau parte doi sirieni şi un saudit a planificat un atac sinucigaş cu bombă împotriva sediului Ambasadei Statelor Unite din capitala saudită, dar complotul a fost descoperit în martie. Unul dintre cei doi suspecţi sirieni şi suspectul saudit se află printre cele 93 de persoane arestate, a precizat ministerul.

Altă celulă, din care făceau parte cel puţin 61 de saudiţi potrivit autorităţilor, a încercat să recruteze membri pe reţele de socializare, să colecteze fonduri şi să înfiinţeze tabere de antrenament pe teritoriul regatului.

Ministerul a anunţat anterior că a arestat un al doilea suspect, în urma unor atacuri armate, în martie şi aprilie, în care au fost asasinaţi doi poliţişti saudiţi, la ordinul SI. Acesta este considerat primul atac comis de gruparea jihadistă pe teritoriul regatului.

Gruparea sunnită Statul Islamic şi-a îndemnat anul trecut susţinătorii din regat să comită atacuri împotriva autorităţilor saudite, expatriaţilor occidentali şi membrilor minorităţii musulmane şiite pe teritoriul ţării, în loc să se alăture organizaţiilor sale în Siria sau Irak.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARABIA SAUDITĂ,
STATUL ISLAMIC,
SUA
/actualitate/arabia-saudita-anunta-ca-a-arestat-93-de-presupusi-membri-si-si-a-dejucat-un-atentat-la-ambasada-sua-14171493
14171493
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.