Aproape trei sferturi din români îşi planifică din timp cheltuielile pentru sărbători

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 18 decembrie 2014 73 afişări

Românii acordă tot mai multă atenţie cheltuielilor de sărbători şi caută să-şi planifice şi să-şi optimizeze bugetul, arată un sondaj online desfăşurat pe www.SigurantaFinanciara.ro, la iniţiativa Provident Financial România.

Aproape trei sferturi din români îşi planifică din timp cheltuielile pentru sărbători

64% dintre respondenţi au declarat că planifică din timp cheltuielile de sărbători şi fac tot posibilul să se încadreze în buget, iar aproximativ o treime vor face sporadic cumpărăturile de sărbători, care includ coşul de cumpărături pentru Crăciun, cadourile şi alte achiziţii specifice, chiar dacă se aşteaptă să depăşească bugetul disponibil. Coşul de cumpărături va presupune un buget similar cu cel al oricărei alte săptămâni din an pentru 44% dintre respondenţi, în timp ce 33% se aşteaptă să cheltuiască cel puţin dublu faţă de coşul săptămânal obişnuit.

Pentru cadourile de sărbători, 36% dintre respondenţi au spus că vor aloca aproximativ o treime din veniturile lunare ale familiei. În acelaşi timp, 37% dintre ei vor cheltui sub 10% din veniturile lunare, întrucât au economisit şi au planificat din timp bugetul pentru a acoperi aceste cheltuieli. 15% dintre respondenţi susţin că vor aloca un buget de cel puţin jumătate din veniturile lunare ale familiei pentru cadourile de sărbători, iar 12% au spus că se vor împrumuta pentru a-şi echilibra bugetul de sărbători.

Peste 66% dintre participanţii la sondaj nu vor pleca în vacanţă în acest an şi vor petrece sărbătorile în familie, în timp ce un sfert dintre respondenţi spun că au planificat din timp vacanţa de iarnă, au economisit şi au căutat oferte speciale şi reduceri pentru biletele de avion şi cazare.

“Sondajul Siguranţă Financiară confirmă interesul românilor pentru optimizarea bugetului de sărbători şi planificarea eficientă a cheltuielilor. Educaţia financiară este una dintre priorităţile strategiei noastre de investiţie în comunitate şi vom continua să dezvoltăm platforma www.sigurantafinanciara.ro pentru a răspunde nevoii de informare a românilor şi a-i ajuta să ia decizii financiare în cunoştinţă de cauză”, a declarat Viktor Boczán, directorul general al Provident Financial România.

Chestionarul a fost completat pe www.sigurantafinanciara.ro de 640 de respondenţi din toată ţara în perioada 12 noiembrie - 15 decembrie 2014. Siguranţă Financiară este un centru online de resurse de educaţie financiară şi antreprenorială, lansat în octombrie 2013 cu susţinerea companiei de credite de consum Provident Financial România. Platforma a avut peste 40.000 de vizitatori unici pe parcursul acestui an, 30% dintre ei

Provident Financial România este o instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României şi face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanţi furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune şi una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

Provident are peste 850 de angajaţi în România şi colaborează cu peste 3.800 de agenţi independenţi în 80 de oraşe din întreaga ţară.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aproape-trei-sferturi-din-romani-isi-planifica-din-timp-cheltuielile-pentru-sarbatori-13727830
13727830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.