Aproape toată ţara sub cod portocaliu de ploi şi vijelii până în dimineaţa alegerilor locale

Autor: Laura Buciu Postat la 26 septembrie 2020 57 afişări

Aproape toată ţara sub cod portocaliu de ploi şi vijelii până în dimineaţa alegerilor locale

Meteorologii anunţă că de vineri, de la ora 23.00 până duminică la ora 6.00, aproape toată ţara este sub cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină. Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar duminică şi în rest.

Potrivit ANM, în zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină şi frecvente descărcări electrice).

Cantităţile de apă vor depăşi 50 - 60 l/mp şi izolat 70 - 90 l/mp..

În judeţele unde nu va fi cod portocaliu, va fi cod galben de ploi, vijelii şi grindină.

Va ploua în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 - 35 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud şi la munte, iar seara şi în prima parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a ţării.

Se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Vântul se va intensifica treptat în toată ţara, cu viteze la rafală în general de 45 - 60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100 - 110 km/h.

În Moldova, Muntenia şi Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60 - 80 km/h.

Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar duminică şi în rest.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod portocaliu,
alegeri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.