Aproape 2 din 3 utilizatori ai aplicaţiilor de dating sunt deja într-o relaţie sau căsătoriţi

Autor: Andreea Tobias Postat la 09 februarie 2024 35 afişări

Un studiu surprinzător dezvăluie că mulţi utilizatori Tinder nu au nicio intenţie de a se întâlni cu persoanele cu care intră în chat. Jumătate dintre ei nu vor întâlniri, iar aproape 2 din 3 suntr deja într-o relaţie sau chiar sunt căsătoriţi.

Aproape 2 din 3 utilizatori ai aplicaţiilor de dating sunt deja într-o relaţie sau căsătoriţi

Un studiu realizat de Stanford Medicine, publicat în Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, a analizat peste 1.300 de utilizatori de Tinder.

Aşa au aflat cercetătorii că o bună jumătate dintre cei înregistraţi nu au nicio intenţie de a se întâlni cu persoanele cu care stau pe chat.

Mai mult, aproape două treimi sunt deja într-o relaţie sau chiar căsătoriţi.

Mulţi folosesc aplicaţiile de dating ca sursă de divertisment, pentru a-şi spori stima de sine şi emoţiile pozitive.

La fel ca social media, aceste aplicaţii riscă să exacerbeze tulburări precum depresia, anxietatea şi stima de sine scăzută.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tinder,
studiu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.