Aplicaţia facută de ruşi menită să distrugă viaţa privată

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 25 decembrie 2016 29090 afişări

Aplicaţia facută de ruşi menită să distrugă viaţa privată

Există deja o aplicaţie care permite ca orice poză făcută cu telefoanele inteligente să caute corespondent pe reţelele de socializare, relatează Bloomberg.

Este genul de lucru imaginat de personaje care par să sufere în filme de mania persecuţiei şi de teama că cineva îi urmăreşte pretutindeni, că nimic din ceea ce facem nu mai e personal, nu mai există nicio urmă de intimitate.

Ei bine, o astfel de tehnologie, care limitează dreptul la intimitate, există deja. În timpul acestui an, câţiva ruşi au lansat o aplicaţie care se numeşte FindFace (găseşte faţa). Oricine are această aplicaţie poate face poze persoanelor pe care nu le cunoaşte şi apoi să le găsească, aproape instantaneu, pe reţelele de socializare. Asta dacă persoana respectivă are conturi pe reţele de socializare.

Dar cine nu are?

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.