Anunţul înfiorător făcut de Bill Gates. Atacul terorist despre care spune că ar fi mult mai devastator decât un atac nuclear

Autor: Georgiana Călin Postat la 21 aprilie 2017 18906 afişări

Un atac terorist cu arme biologice ar distruge peste 30 de milioane de oameni şi ar fi mult mai devastatoar decât un atac nuclear, a avertizat Bill Gates, conform Daily Mail.

Anunţul înfiorător făcut de Bill Gates. Atacul terorist despre care spune că ar fi mult mai devastator decât un atac nuclear

Înainte de a ţine discursul de la Royal United Services Institute din Londra (RUSI), fondatorul Microsoft a declarat că teroriştii ar putea sa recreeze diverse boli, cum ar fi variola, pentru a crea haos. „Bioterorismul este un risc mult mai mare decât o epidemie” a declarat el pentru The Telegraph.

La începutul acestui an el a avertizat liderii mondiali că o epidemie ar putea distruge milioane de oameni, spunând că există o „probabilitate rezonabilă” ca acest lucru să se întâmple în următorii 10-15 ani. „Nici măcar un incident cu arme nucleare nu ar putea provoca peste 10 milioane de decese. Cel mai mare risc ar proveni dintr-o epidemie naturală sau dintr-un eveniment intenţionat provocat de infecţii bioteroriste. Oamenii de ştiinţă au declarat că un agent patogen care se deplasează rapid poate distruge mai mult de 30 de milioane de oameni în mai puţin de un an”, a spus el.

Gates a adăugat că nivelul crescut de călătorii la nivel mondial ar putea determina o epidemie chiar mai periculoasă decât izbucnirea epidemiei de gripă spaniolă din 1919, care a ucis până la 100 de milioane de persoane. Virusul gripei mortale a atacat mai mult de o treime din populaţia lumii, iar în câteva luni a ucis peste 50 de milioane de persoane - de trei ori mai multe decât Primului Război Mondial - şi a făcut-o mai repede decât orice altă boală din istorie.

„Vom avea epidemii în următorii 20 de ani mult mai grele decât ebola sau Zika şi există şansa ca acestea să se manifeste sub forma unei gripe”, a mai spus Gates.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.