Antreprenorii români pot accesa granturi de 30.000 EUR pentru a soluţiona probleme sociale locale sau europene

Autor: Florin Casota Postat la 26 martie 2018 119 afişări

Social Challenges Innovation Platform este platforma online care conectează autorităţile publice, companiile private sau ONG-urile din Europa cu antreprenorii sau inovatorii sociali care le pot oferi soluţii de impact la problemele cu care se confruntă. Se vor acorda granturi de câte 30.000 de euro şi mentorat timp de 6 luni pentru implementarea a 81 dintre soluţiile înscrise pe platformă.

Antreprenorii români pot accesa granturi de 30.000 EUR pentru a soluţiona probleme sociale locale sau europene

România este prezentă pe SocialChallenges.eu prin intermediul a şapte organizaţii, cinci din Bucureşti, una din Sibiu şi una din Tulcea:

• A.R.T. Fussion Associaton îşi doreşte să activeze oamenii care pot contribui la dezvoltarea comunităţilor lor prin intermediul unui board game special, folosit iniţial de studenţi şi elevi.

• Go Free Association caută un partener care să contribuie la dezvoltarea unui set de activităţi pentru tineri, bazate pe gamefication, axate pe gândirea critică şi pe rezolvarea de probleme.

• WWF îşi doreşte să implementeze noi tehnologii şi instrumente pentru monitorizarea şi atenuarea conflictelor dintre oameni şi viaţa sălbatică

• IziBac îşi doreşte să dezvolte o soluţie pentru a ajuta elevii să înveţe pentru examenul de Bacalaureat într-un mod multimedia, plăcut, gameficat.

• Teach for Romania îşi doreşte dezvoltarea unei platforme online colaborative pentru profesorii din zonele rurale, care îi va ajuta pe ei şi pe elevii lor să îşi dezvolte aptitudinile de leadership.

• Heritas Foundation (Sibiu) a propus provocarea de a defini un set de instrumente de planificare şi dezvoltare astfel încât dezvoltarea oraşelor să se poată produce fără supra-aglomerare sau afectarea standardelor de viaţă.

• Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23 caută un partener împreună cu care să creeze soluţii care să rezolve problema managementului deşeurilor şi a apei potabile în satele de pescari din Delta Dunării

”Suntem parteneri în cadrul programului Social Challenges Innovation Platform pentru că ne dorim să întărim rolul nostru de catalizator prin care aducem împreună organizaţii şi provocări sociale şi antreprenori care pot contribui cu soluţii viabile economic.”, a declarat Oana Craioveanu, CEO şi cofondator Impact Hub Bucharest.

Cum funcţionează?

Antreprenorii sau specialiştii care deţin expertiza necesară pot propune soluţii inedite pentru aceste provocări, dar şi pentru oricare altă provocare de pe platformă, indiferent de ţară, până pe 15 aprilie.

Fiecare organizaţie trebuie să primească minimum trei soluţii până la termenul limită pentru a intra într-o etapă de jurizare. În funcţie de punctajele primite în această etapă, una sau mai multe dintre propunerile înscrise vor primi câte 30.000 de euro şi 6 luni de mentorat pentru implementare.

În total, se vor oferi 81 de granturi, iar valoarea totală a proiectului este de 2.430.000 EUR.

Pe 27 martie 2018 va avea loc un webinar în care vor fi explicaţi paşii de încărcare a soluţiilor şi care poate fi accesat gratuit pe site-ul socialchallenges.eu

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.