ANSVSA anunţă închiderea primelor focare de pestă porcină africană

Postat la 13 august 2018 141 afişări

Primele focare de pestă porcină africană, diagnosticate de la începutul lunii ianuarie în patru gospodării din comuna Micula, judeţul Satu Mare, au fost închise, anunţă ANSVSA.

ANSVSA anunţă închiderea primelor focare de pestă porcină africană

De la confirmarea acestor focare de pestă porcină africană, autorităţile au intervenit pentru lichidarea focarelor şi prevenirea răspândirii virusului.

”Un rol important în închiderea acestor focare l-au avut locuitorii din zonă, crescătorii de animale, care au înţeles să sprijine autorităţile în aplicarea acţiunilor necesare şi vor avea, în continuare, un rol important, prin respectarea măsurilor impuse, astfel încât boala să fie ţinută sub control. Actul oficial de stingere a bolii a fost semnat astăzi, 13 august, şi înregistrat la Primăria din comuna Micula şi la DSVSA Satu Mare. Prin acest act se consemnează că în comuna respectivă nu mai există animale bolnave sau animale ţinute sub observaţie clinică pentru pestă porcină africană, în urma realizării integrale a măsurilor de profilaxie şi combatere”, anunţă ANSVSA.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.