ANPC propune închiderea temporară a unor săli World Class din zona Capitalei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 februarie 2024 63 afişări

ANPC a aplicat, până în prezent, amenzi contravenţionale în valoare de peste 100.000 de lei şi a propus oprirea temporară a mai multor săli World Class din zona Capitalei, anunţă Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov.

ANPC propune închiderea temporară a unor săli World Class din zona Capitalei

„Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat, miercuri, o amplă acţiune de control la 19 puncte de lucru aparţinând operatorului economic World Class România SRL, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu”, potrivit unui comunicat de presă.

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat, până în acest moment, amenzi contravenţionale în valoare de 116.500 lei, un avertisment. De asemenea, a propus oprirea temporară de la comercializare a unor suplimentele alimentare şi produse textile neconforme, în valoare de aproximativ 6.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 7 locaţii şi închiderea temporară a unităţii pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru trei dintre punctele de lucru controlate, situate în Calea 13 Septembrie nr. 90, sector 5, str. Barbu Văcărescu nr. 164A, sector 2, şi bd. 1 Decembrie 1918 nr. 33A, sector 3.

”A face sport nu ar trebui să implice şi riscuri neprevăzute. Parcă revine povestea pe care o auzeam în copilărie: <Îl spălăm sau facem altul?>. În momentul în care te hotărăşti să deschizi noi locaţii, trebuie să te asiguri că primele nu au devenit ruină! Scuzele operatorului economic sunt de prisos! Iată că, în schimb, am câştigat un campionat: cel al dispreţului faţă de consumator”, afirmă Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Principalele abateri constatate de echipele de control au fost utilizarea unor aparate de fitness fără avertismente traduse în limba română şi mod de utilizare, folosirea acestora fiind recomandată prin imagini cu grupe de muşchi, comercializarea unor suplimente alimentare cu deficienţe de etichetare, folosirea unei saune saline fără buton de panică, utilizarea unor scări instabile de acces în piscină, condiţii igienico-sanitare deficitare - pereţi şi tavan cu exfolieri de vopsea, sistemul de ventilaţie al aerului în incintă, cu acumulări de praf, prezenţa mucegaiului la îmbinarea dintre perete şi pavinent în cabinele de duş, existenţa unor capetele de duş care prezentau acumulări mari de calcar, existenţa pe terase a unor pereţi neigienizaţi şi care prezentau infiltraţii, cabluri şi profilează metalice expuse, precum şi canapele ce prezentau rupturi ale materialului, utilizarea unor echipamente de fitness cu grad avansat de uzură, existenţa unor zone cu risc de accidentare (margini cu muchii ascuţite), comercializarea unor produse textile fără elemente de informare traduse în limba romană şi lipsa informaţiilor privind modul de utilizare al uscătoarelor de păr.

”Verificările continuă şi vom reveni cu amănunte după ce acestea se vor fi încheiat”, se menţionează în finalul comunicatului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constantinescu,
anpc,
wordld class

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.