Anisie se laudă că sunt 11 judeţe în care nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu

Autor: Vasile Magradean Postat la 14 septembrie 2020 30 afişări

În 11 judeţe din România nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, la începerea anului şcolar.

Anisie se laudă că sunt 11 judeţe în care nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat luni la începutul şedinţei de Guvern că sunt 12.423 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul verde, adică vin toţi copiii la şcoală, 4915 unităţi în scenariul galben şi 263 de unităţi în care activităţile didactice se desfăţoară în sistem online.

”Sunt 11 judeţe în care nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu: Harghita, Caraş-Severin, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui. Nu există vreo unitate de învăţământ în care să existe probleme”, a spus Anisie.

Premierul Ludovic Orban a declarat la rândul său că în cea mai mai mare parte a şcolilor sunt lucruri bune care s-au întâmplat şi a cerut ca inspectorale şcolare să monitorizeze situaţia pentru a putea interveni la nevoie, inclusiv prin constituirea unor stocuri tampon de tablete, măşti şi camere web.

”Începerea şcolii este o bucurie şi pentru copii şi pentru profesori, poate şi pentru părinţi”, a spus Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anisie,
şcoli,
scenariu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.