ANCOM anunţă retragerea obligaţiilor impuse Telekom Romania pe piaţa serviciilor de linii închiriate

Postat la 03 septembrie 2018 144 afişări

În urma răspunsului favorabil al Comisiei Europene, au fost retrase obligaţiile impuse Telekom Romania pe piaţa serviciilor de linii închiriate şi segmente terminale, arată un comunicat transmis luni de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii - ANCOM.

ANCOM anunţă retragerea obligaţiilor impuse Telekom Romania pe piaţa serviciilor de linii închiriate

În acelaşi timp, decizia nr. 686/2018 prevede menţinerea - cu caracter tranzitoriu, până la data de 27 august 2019 - în sarcina Telekom Romania Communications SA a obligaţiilor pe care le are în raport cu beneficiarii actuali ai serviciilor de linii închiriate reglementate. Conform instituţiei, această decizie a fost luată pentru a permite adaptarea la noua situaţie.

Decizia a fost luată în urma unei analize din care a rezultat că niciun furnizor nu deţine putere semnificativă pe piaţa serviciilor de acces de calitate superioară furnizate la puncte fixe. Conform comunicatului, decizia invocată a mai arătat şi că beneficiarii serviciilor de linii închiriate reglementate au acces la soluţii alternative pe piaţă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.