Xi Jimping: China spune nu ”proiectelor de vanitate” ale Africii

Postat la 03 septembrie 2018 66 afişări

Fondurile chineze nu sunt pentru "proiectele de vanitate" din Africa, ci pentru a construi o infrastructură care să elimine blocajele de dezvoltare, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping luni, spunând companiilor chineze că trebuie să respecte populaţia locală şi mediul, relatează Reuters.

Xi Jimping: China spune nu ”proiectelor de vanitate” ale Africii

Xi vorbeşte în cadrul unui forum de afaceri înainte de începerea unui summit trienal China-Africa despre prietenia lor care a fost onorată de timp şi precizează că investiţia Chinei în Africa vine fără nicio condiţie politică ataşată.

"China nu se amestecă în afacerile interne ale Africii şi nu îşi impune propria voinţă asupra Africii. Ceea ce merită este împărtăşirea experienţei de dezvoltare şi sprijinul pe care îl putem oferi pentru întinerirea şi prosperitatea naţională a Africii", a spus Xi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.