Amendă fără precedent primită de Apple: 1,8 miliarde de euro

Autor: Andreea Tobias Postat la 04 martie 2024 20 afişări

Apple a fost amendată cu 1,8 miliarde de euro pentru abuzuri în materie de streaming muzical. În ochii Comisiei Europene, Apple ar fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa de distribuţie a aplicaţiilor de streaming muzical pentru utilizatorii de iPhone şi iPad.

Amendă fără precedent primită de Apple: 1,8 miliarde de euro

Comisia Europeană a impus luni o sancţiune fără precedent companiei americane Apple pentru încălcări ale regulilor concurenţei.

Suma de 1,8 miliarde de euro este este considerată "proporţională cu veniturile mondiale ale Apple şi necesară pentru a acţiona ca un factor de descurajare", a precizat executivul european.

CE acuză gigantul californian că a "impus restricţii" care penalizează serviciile alternative de streaming muzical în favoarea propriei aplicaţii Apple Music.

Apple a precizat că va face apel. Sancţiunea "a fost impusă în ciuda incapacităţii Comisiei de a găsi dovezi credibile de prejudicii aduse consumatorilor" şi "ignoră realităţile unei pieţe înfloritoare, competitive şi în creştere rapidă", a declarat gigantul american într-un comunicat citat de AFP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
amendă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.