Amazon continuă să aibă probleme în SUA din cauza refuzului de a negocia cu angajaţii sindicalizaţi. Compania a pierdut anterior numeroase procese pe această temă

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 13 iulie 2023 38 afişări

Amazon continuă să aibă probleme în SUA din cauza refuzului de a negocia cu angajaţii sindicalizaţi. Compania a pierdut anterior numeroase procese pe această temă

Amazon se confruntă cu o plângere din partea National Labor Relations Board (NLRB) din SUA pentru refuzul de a negocia cu angajaţii parte a unui sindicat, scrie Reuters.

Avocatul NLRB, care are atribuţii de procuror, caută soluţii pentru ca Amazon să negocieze în bună credinţă cu sindicatul care reprezintă mai mult de 8.300 de angajaţi ai companiei la JFK8 Amazon Fulfillment Center, a declarat purtătorul de cuvânt al NLRB.

Lucrătorii din acest centru din New York au votat anul trecut să se alăture sindicatului Amazon Labor Union (ALU), o premieră în SUA.

Cu toate acestea, gigantul de comerţ electronic a contestat rezultatele în faţa NLRB, amânând orice discuţii cu sindicatul până la rezolvarea chestiunii. Acţiunea întreprinsă de companie a fost respinsă în luna ianuarie a acestui an.

La începutul acestui an, un judecător a hotărât că Amazon a ameninţat în mod ilegal că va retrage o parte din beneficiile salariale ale lucrătorilor dacă aceştia votau pentru sindicalizare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Amazon,
sindicat,
angajati,
salarii,
negocieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.