Air France: Decizia întoarcerii cursei spre Bucureşti la Paris, din motive de securitate

Autor: Laura Mitran Postat la 03 august 2014 57 afişări

Căpitanul avionului Air France care a fost întors la Paris în drumul spre Bucureşti, sâmbătă, a luat această decizie din motive de securitate, întrucât echipajul a fost informat că un pasager nu se afla la bord, deşi bagajul său a fost înregistrat, precizează reprezentanţii companiei aeriene.

"Imediat după decolarea cursei AF 1588 Paris-Bucureşti de ieri (sâmbătă, n.r.), echipajul a fost informat că un pasager nu se afla la bord, deşi bagajul a fost înregistrat. Din motive de securitate, capitanul aeronavei a luat decizia de a se întoarce la Paris CDG (Aeroportul Charles de Gaulle, nr.r) pentru a debarca bagajul, toţi pasagerii fiind în permanenţă în siguranţă", se arată în comunicatul Air France remis MEDIAFAX.

După aterizare, din cauza volumui mare de muncă generat de greva personalului de la sol, timpul minim de pregătire a unui nou zbor nu a permis efectuarea unei noi curse care să se încadreze în timpul limită de operare al echipajului.

În lipsa unui alt echipaj disponibil să opereze acest zbor, singura soluţie a fost să se anuleze zborul şi să se ofere cazare în Paris pasagerilor aflaţi la bord. Duminică, pasagerii zborului AF 1588 Paris-Bucureşti au ajuns în Capitală cu o cursă suplimentară introdusă în acest scop de compania aeriană.

Sâmbătă, avionul companiei Air France, care a plecat de la Paris în jurul orei 16.00 şi urma să aterizeze la Bucureşti la 19.15, a fost întors după o oră de zbor, pasagerilor spunându-li-se că lipsea o persoană, care avea însă bagaj la cală, dar şi că a fost o problemă tehnică.

Avionul a decolat cu o întârziere de 30 de minute. După aproximativ o oră de zbor, avionul a fost întors la Paris, pasagerilor spunându-li-se de către membrii echipajului că lipseşte o persoană care are însă bagaj la cală, a declarat pentru MEDIAFAX unul din pasageri.

După ce a aterizat la Paris, forţele de ordine au descins în aeronavă pentru a face verificări, iar pasagerilor li s-a spus la acel moment că este o problemă la computerul de bord.

Pe site-ul Air France se arăta sâmbătă că zborul 1588 Paris - Bucureşti a fost întors şi anulat din cauza unei greve a angajaţilor companiei aeriene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AVION,
PARIS,
/actualitate/air-france-decizia-intoarcerii-cursei-spre-bucuresti-la-paris-din-motive-de-securitate-13027794
13027794
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.