Află de ce mâine este ziua perfectă pentru a cumpăra o maşină electrică

Autor: Florin Casota Postat la 21 aprilie 2017 649 afişări

Autovit.ro, cea mai mare platformă profesională de anunţuri auto din România, parte a grupului Naspers, va avea mâine, de Ziua Pământului (22 aprilie), o ofertă specială dedicată iubitorilor de maşini electrice.

Află de ce mâine este ziua perfectă pentru a cumpăra o maşină electrică

Astfel, doar în data de 22 aprilie 2017, Autovit.ro va oferi cumpărătorilor posibilitatea de a achiziţiona maşini electrice cu discounturi de până la 4.200 de euro.

Oferta va include 30 de autoturisme, printre care Tesla S, BMW i3, Nissan Leaf, Renauce Fluence electric, Opel Ampera electric, Renault Twizy, Kia Soul, Volkwagen Golf VII electric, Mercedes Benz B 251.

Aproape jumătate dintre maşinile promovate de Autovit.ro cu ocazia Zilei Pământului vor avea reduceri între 1.000 de euro şi 4.200 de euro. Cel mai mare discount raportat la valoarea maşinii este de 16,6% pentru un model Nissan, iar cea mai mare reducere valorică, de 4.200 de euro, va fi afişată de un model Mercedes.

“Ne dorim pe termen lung să încurajăm cât mai mult achiziţia de maşini ecologice, fie că sunt electrice, fie că sunt hibride. Tendinţa acestui segment este evident crescătoare. În primul rând, sunt listate tot mai multe modele provenind de la producători variaţi, dar, în acelaşi timp, căutările de maşini electrice sau hibride pe site au crescut în ultimul an cu peste 300%, ceea ce demonstrează că există cumpărători interesaţi de aceste vehicule“, explică Cristian Cojocaru, Sales Manager Autovit.ro.

Numărul maşinilor electrice scoase la vânzare pe Autovit.ro a crescut considerabil în ultimii doi ani. Dacă în 2015, în oferta site-ului au fost în total 467 de maşini electrice, în 2016 numărul acestora a crescut de 2,36 ori, ajungând la 1.103 oferte.

Până în acest moment, primele trei luni ale anului 2017 arată similar cu primul trimestru al anului trecut, ca număr de anunţuri noi încărcate pe Autovit.ro.

La nivel mondial, dar şi în România, autoturismele electrice ocupă tot mai mult teren în vânzările anuale de maşini noi sau rulate. Conform unui raport APIA din 2016, numărul maşinilor electrice noi comercializate în 2016 a crescut cu 237% comparativ cu 2015, până la 167 de unităţi. Mărcile care au vândut cele mai multe modele electrice sunt BMW, Mercedes Benz şi Volkswagen, conform raportului APIA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.