Afacerile centrului de outsourcing al Société Generale în România au urcat cu peste 50% anul trecut

Autor: Raluca Ghinea Postat la 11 iulie 2014 62 afişări

Société Generale European Business Services (SG EBS), centrul de externalizare deschis de grupul francez în România pentru deservirea sucursalelor din Europa, şi-a crescut anul trecut afacerile şi profitul cu peste 50%, la 31,3 milioane lei (7 mil. euro), respectiv un câştig net de 3 milioane lei.

Compania, înfiinţată în România în anul 2011 având ca acţionari BRD - Groupe Societe Generale şi Genefinance, o divizie a grupului francez, funcţionează ca un shared service center, o platformă cu experţi în domeniile financiar-contabil şi resurse umane (HR) care să să deservească sucursale şi filiale Societe Generale din Europa.

SG EBS a avut în primul an de funcţionare 16 angajaţi şi afaceri de 3,32 milioane lei, cu o pierdere înregistrată la finele anului de 4,5 milioane lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice.

Anul trecut, compania a ajuns la 144 de salariaţi şi continuă să recruteze intensiv personal pentru serviciile pe care le furnizează, publicând numeroase anunţuri de angajare pe site-urile de profil.

Veniturile totale înregistrate în 2013 au crescut cu 50,2% faţă de anul precedent, la 31,75 milioane lei (7,18 milioane de euro), iar cheltuielile au avansat cu 49%, ajungând la 28,6 milioane lei (6,47 milioane de euro).

Totodată, profitul net a urcat de la 1,94 milioane lei la 2,96 milioane lei (670.000 euro), care va fi reinvestit după scăderea cotei de 5% pentru formarea fondului de rezervă, fără acordare de dividende, potrivit unei decizii a acţionarilor.

Totodată, aceştia au stabilit ca remunerarea directorilor companiei să se încadreze într-o limită generală de 2 milioane lei brut.

Anul trecut, Frederic Oudea, pre­şedintele director general al SocGen, afirma referitor la centrul de expertiză că România a fost aleasă ca locaţie în urma unui studiu efectuat pe ţările din Europa, fiind considerată cea mai potrivită pentru platforma care să deservească filialele grupului.

Francezii au o strategie de creştere rapidă, oferind pentru posturile scoase la concurs pachete salariale atractive, perioade de training şi oportunităţi de avansare în cadrul companiei sau grupului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SG EBS,
BRD,
REZULTATE
/actualitate/afacerile-centrului-de-outsourcing-al-soci-t-generale-in-romania-au-urcat-cu-peste-50-anul-trecut-12930356
12930356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.