Un fost jucător de la Steaua a început o afacere cu 20.000 de euro. Azi are venituri de sute de mii de euro

Postat la 30 martie 2019 71071 afişări

Un fost sportiv de performanţă de la Steaua şi-a fondat propria companie la 24 de ani, pe care a crescut-o treptat, iar azi are venituri de sute de mii de euro

Un fost jucător de la Steaua a început o afacere cu 20.000 de euro. Azi are venituri de sute de mii de euro

Înfiinţat în 2012, bussiness-ul cu fotografii pe suport magnetic Momentos a ajuns în cei cinci ani de activitate nr 1 pe piaţa de profil, cu o cifră de afaceri ce a depăşit anul trecut pragul de 300.000 EUR cu o echipă formată din 10 angajaţi şi 50 de colaboratori în întreaga ţară.

”Ideea mi-a venit când s-a căsătorit sora mea şi am văzut că exista acest tip de afacere în Statele Unite şi în Israel, iar în România lipseau serviciile acestea de pe piaţă. Am început cu 20.000 EUR pe care i-am investit în echipament şi o primă echipă de colaboratori. În prezent avem peste 1.000 de evenimente pe an şi putem susţine şi 25 de evenimente simultan”, explică fondatorul & CEO-ul Momentos, Cristian Brinză.

Compania a intrat iniţial pe nişa evenimentelor private – nunţi, botezuri, aniversări – oferind beneficiarilor o experienţă diferită. S-a extins apoi şi pe segmentul evenimentelor corporate – lansări, târguri, festivaluri sau caravane-, lucrând cu agenţii de PR şi BTL, dar şi cu clienţi direcţi. De asemenea Momentos a introdus şi serviciile de cabinele foto, în prezent având 15 astfel de cabine.

Pentru a deveni şi a se menţine nr 1 pe o piaţă foarte competitivă, Momentos a reinvestit mereu în cele mai moderne echipamente, personal bine pregătit şi servicii inovative. În prezent, compania are un portofoliu total de peste 7.000 de evenimente private şi corporate, lucrând pentru clienţi precum BCR, C&A, Desperados, Dove, OMV-Petrom, Salonul Auto-Moto, Telekom, Timişoreana sau World Class.

”Secretul succesului nostru constă pe lângă seriozitate şi punctualitate, în dorinţa permanentă de a învăţa şi a veni cu ceva nou: fie că vorbim de grafica frame-urilor de la magneţi, cele mai în vogă accesorii şi props-uri, precum şi noi servicii. De un an de zile am reinventat cabina foto, transformând un Volkswagen Trasporter din 1970 în Momentos Photo Bus”, mai spune Cristian Brinză.

Cristian Brînză a fost sportiv de performanţă (a practicat volei la CVM Tomis şi Steaua) şi-a fondat propria companie la 24 de ani, pe care a crescut-o cu multă dedicare şi perseverenţă. În prezent, 65% din venituri provin din nişa corporate, restul de 35% fiind aduse de evenimentele private. Cea mai mare producţie de magneţi din istoria firmei a fost pentru un eveniment corporate de amploare, unde Momentos a reuşit să producă 15.000 de magneţi. Echipa şi-a format-o pe aceleaşi criterii pe care le-a învăţat din sport, angajaţii Momentos fiind foşti sportivi de performanţă. Pentru anul în curs, Cristian estimează o cifră de afaceri de 400.000 EUR, targetul pentru 2018 fiind de 500.000 EUR.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.