Sute de supermarketuri Carrefour

Postat la 14 decembrie 2007 1 afişăre

In 2008, retea de supermarketuri operata de Carrefour va creste "mult", a declarat Jacobo Caller Celestino, directorul general al Carrefour Romania, pentru BUSINESS Magazin. Desi nu a dorit sa comenteze in niciun fel zvonurile legate de interesul Carrefour de a prelua reteaua Plus din Romania, Caller a precizat ca pe piata romaneasca este loc pentru "cateva sute de supermarketuri Carrefour".

Sute de supermarketuri Carrefour
Tranzactia prin care Carrefour a preluat Artima este cu siguranta cea mai sonora, dar nu este singura intr-un domeniu in care startul preluarilor s-a dat inca din 2006, la o scara mai redusa, insa.

Si mai cu seama, nu este ultima. "Analizam orice oportunitate de pe piata", declara Jacobo Caller Celestino, directorul general al Carrefour Romania. Intr-un limbaj mai putin diplomatic, acest lucru se traduce prin faptul ca cea mai veche retea de hipermarketuri de pe piata romaneasca este in continuare interesat de achizititii.

Retailerul, ce are acum \n portofoliu 11 hipermarketuri a schimbat strategia de extindere pentru a grabi ritmul de expansiune, intr-o piata \n care real si Kaufland i-au depasit deja pe francezi in numarul de magazine deschise deja. Francezii de la Carrefour isi mentin insa pozitia de lider \n ce priveste valoarea vanzarilor, avand estimata pentru anul \n curs o cifra de afaceri de peste 800 de milioane de euro, in care nu sunt incluse vanzarile magazinelor Artima.

Pentru ca la capitolul rapiditate in expansiune se dueleaza pentru primul loc nemtii de la Kaufland si lantul real, divizia de hipermarketuri a grupului german Metro, ce mai are in Romania si reteaua de magazine cash&carry, singura ce a finalizat etapa de expansiune si lucreaza acum la reglajele de finete. Dovada si faptul ca de la venirea lor pe piata romaneasca, in 1996, Metro s-a mentinut in topul comerciantilor de pe piata romaneasca, ca valoare a vanzarilor, iar 2007 este deja al treilea an cand cifra de afaceri va depasi miliardul de euro.

Cu investitii anuale ce au sarit de 100 de milioane de euro, Kaufland a ajuns sa numere acum deja 30 de magazine, iar reteua real are la 14 hipermarketuri. Pana la sarbatorile de Craciun de anul viitor, real vrea sa aiba insa nu mai putin de 21 de magazine, iar planurile Kaufland pe termen mediu bat mai degraba spre 50 de unitati de vanzare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
Carrefour,
Celestino,
Plus Discount,
Artima,
comert
/actualitate/afaceri/sute-de-supermarketuri-carrefour-2305770
2305770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.